לשם מה לקחת חברה לחידונים? אנו לא יכולים לעשות חידון בכוחות עצמנו?
תשובה:
אכן, חידון כל אחד יכול לעשות. השאלה היא באיכות הביצוע. "החידון והחוויה" היא חברה שהפקת חידונים היא ההתעסקות היומיומית שלה, ובהפקת החידונים שלה כל פרט מקבל מיקוד מהפרט הגדול ועד הקטן. בחברה ישנם אמצעי המחשה רבים ומגוונים שהופכים את החידון לחוויה אמיתית (ראה דוגמאות במבנה החידון).
באלו אמצעי המחשה משתמשים ב"חידון והחוויה"?
תשובה:
לחברה יש כעשר תוכנות מחשב שמשתלבות בחידון ומהוות אטרקציה אמיתית למתמודדים ולצופים. בחידון משולבות שתי מערכות זמזמים שלכל אחת תפקיד שונה בחידון, סרטים, אנימציות, ציורים, קטעי משחק ועוד.
כמה זמן נמשך התהליך של הפקת החידון, האם זה הוא אירוע חד פעמי?
תשובה:
רוב האירועים הם תהליך שנמשך בין מספר חודשים לשנה, יש גם אירועים (בעיקר ליישובים/קהילות ומסיבות) חד פעמיים. בכל האירועים יש צורך בהכנה מרובה של השאלות, דרך ההגשה, סידורים טכניים ועוד.
האם מדובר אך ורק בחידוני תנ"ך?
תשובה:
לא! בכל מקום "נתפר" החידון המתאים לפי רצון הגורם המזמין. יש חידונים העוסקים במורשת של אותו המקום (כמו חידון הרצליה, חידון חולון), ויש חידונים העוסקים בנושאים כלליים, כגון משנה, מושגים בציונות, מושגים ביהדות, ידיעת הארץ, חגי ישראל, טריוויה ועוד.
האם במסגרת החידון יוצאים גם לשטח?
תשובה:
כן, יש אפשרות לשלב סיורי שטח הקשורים לנושא החידון, לדוגמה: חידון תנ"ך יכול לכלול סיור לעמק האלה סביב דמותו של שמשון, קרב דוד וגלית ומסעות ארון ה'.סיור תנ"ך נוסף עוסק בעמק יזרעאל דרך דמותו של גדעון, דבורה וברק, מות שאול בגלבוע ואליהו הנביא (ראה סרטונים מצורפים). ניתן לערוך סיורים נוספים הקשורים בנושאי החידון השונים.
מה כולל החידון מבחינה טכנית?
תשובה:
ב"חידון והחוויה" נותנים דגש על מיקום המתמודדים, השופטים, המנחה, מסך /מסכים/ פלזמה לפי הצורך. סידור מערכות זמזמים, מחשבים, מקרן/מקרנים, מערכת הגברה ותאורה. לחברה יש עוזרי הפקה צמודים שמסדרים ומכינים את הציוד לקראת החידון ודואגים להפעילו במהלך החידון.
ובעצם – מהי חשיבות החידון ומטרותיו?
תשובה:
לעודד הגברת המודעות לערכים הקשורים בתנ"ך, במסורת ישראל ובמדינת ישראל, לטפח ולחנך למצויינות וליצור גיבוש, הנאה ויציאה מהשגרה.